Tip vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijk ook de voorwaarden en vergoedingen die binnen de basisverzekering vallen!

Aangezien de meeste van onze cliƫnten recht hebben op een vergoeding vanuit de zorgverzekering, ontstaat er in de hoorstudio nogal eens een discussie over de kosten en vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars. Opvallend is dat men er meestal vanuit gaat, dat de basisverzekering bij alle zorgverzekeraars gelijk is. Wij horen regelmatig, ik ben goed verzekerd, want ik heb een uitgebreide aanvullende verzekering! Als wij dan aangeven dat de vergoeding voor een hoorapparaat vanuit de basisverzekering is en de hoogte van de vergoeding en regels per zorgverzekeraar voor de levering heel wisselend is. Reageert men hier vaak heel verbaasd op.

Wij willen u de volgende tips geven

Heeft u volgend jaar een hoorapparaat nodig en bent u aan het overwegen hoe en waar u volgend jaar verzekerd wilt zijn? Kijk dan ook goed naar de voorwaarden en de vergoedingen die de zorgverzekeraar binnen de basisverzekering voorschrijft! Let ook op, of u vrij bent om te gaan naar de audicien van uw keuze. U kunt kiezen voor een restitutiepolis of voor een naturapolis. Bij de restitutiepolis hoort u een vrije keuze te hebben.

Maar ook dan is het raadzaam om goed te kijken of er echt geen verschillen zijn, als u voor uw eigen audicien wilt kiezen. Natuurlijk is het ook goed om te bekijken, of het voordelig is er een aanvullende verzekering bij te nemen, of deze (tijdelijk) te wijzigen in een hogere. Sommige vergoeden bijvoorbeeld de 25% eigenbijdrage(of een deel ervan) die u sinds 2013 moet bijbetalen bij de aanschaf van een hoorapparaat. Heeft u naast een hoorapparaat volgend jaar misschien ook nog een bril o.i.a. nodig wat ook nog (deels)vergoed wordt uit de aanvullende verzekering? Dan is het een overweging waard.

Misleidende reclame

Past u extra op voor de reclame in de media, waarin hele lage tarieven vermeld worden voor de basisverzekering. Bij goed bekijken wat er voor geboden wordt, blijkt het soms te gaan om basisverzekeringen met een verhoogd eigenrisico. Dat komt bovenop het verplichte eigenrisico dat op dit moment al 385 euro per jaar is. Er is tevens vaak sprake, van een zeer beperkte vrije keuze en het zou zo maar kunnen dat u daardoor verder weg moet als u naar het ziekenhuis moet bijvoorbeeld.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als het voordelig voor u is om over te stappen, of uw aanvullende verzekering aan te passen, doe dit dan voor het eind van het jaar. Veel succes met deze toch altijd lastige overweging! Hopelijk heeft u iets aan de hierbij gegeven tips.

U kunt ons vinden op onderstaand adres:
Hoorstudio Uw Audicien aan huis
Herenweg 102
1718 AH Hoogwoud
T. 0226-354713
W. www.uwaudicienaanhuis.nl
E. info@uwaudicienaanhuis.nl